Citaat van het moment:   


Zwemmen

De Stichting Sport-BSO Nootdorp is van mening dat alle kinderen bij het verlaten van de basisschool een zwemdiploma en goede zwemvaardigheid dienen te hebben.

Het realiseren van een zwemdiploma is vaak duur en kost veel tijd (brengen, wachten, halen). De Sport-BSO Nootdorp zorgt ervoor dat de kinderen in het verlengde van de schooltijd zwemlessen krijgen. Via de Sport-BSO Nootdorp wordt alles geregeld, van vervoer tot en met omkleden en regelen zwemlessen. De enige extra kosten voor het zwemmen anders dan de Sport-BSO Nootdorp zijn (mogelijk) de eenmalige aanschafkosten voor het zwempak (dat wordt voor EUR 60,00 eigendom van het kind, we zoeken nog een kledingsponsor!).

Er wordt lesgegeven in kleine groepen (maximaal 10 kinderen maar bij voorkeur 6 tot 8 kinderen per groep. Als kinderen al een goede zwemvaardigheid hebben kunnen de groepjes wat groter worden. Omdat er in diverse groepjes gezwommen wordt zijn er verschillende roosters. Insteek is dat kinderen 45 tot 50 minuten zwemles hebben van gecertificeerde instructeurs.

Het is mogelijk om de kinderen op de zwemlocatie op te halen. Houd er wel rekening mee dat de kinderen - vanwege een tekort aan beschikbare zwembaden op de BSO-tijden - op diverse locaties in Nootdorp zwemles krijgen.

Als de kinderen de diploma's al hebben wordt er verder gegaan in grotere groepen. De activiteiten veranderen dan van intensieve zwemles naar bijvoorbeeld snorkelles, reddingzwemmen, conditie zwemmen en vrij zwemmen (naar eigen voorkeur).